Onigiri (御握り; おにぎり?), omusubiként szintén ismert (御結び; おむすび?) rizslabda, ami egy japán étel. Fehér rizsből készült, háromszögű vagy ovális alakú és hínárba (nori) csomagolják be.
Az onigiri népszerűsége miatt Japánban a legtöbb vegyeskereskedés különféle tömésekkel és ízekkel tölt fel azokat. Vannak olyan boltok, amik erre szakosodtak, és az egyetlen termékei az onigirik.
Az onigiri egy valódi gasztronomia csoda, hihetetlenül egyszerű elkészíteni és mégis nagyon finom! Nagyon sok fajtája van mert a fűszer keveréket is és a töltekéket is lehet variálni a végtelenségig, mindegyikben az közös, hogy rizs az alapanyaga és ugyanazzal a módszerrel gyúrjuk meg.
Hozzávalók:
főtt rizs
furikake - vagy más fűszerkeverék
katsuobushi
szója szósz
só
víz a mennyiségek nincsenek meghatározva mert mindenki egész máshogy szereti.
©COPYRIGHT BY. SEKAI-JAPAN.GP |